Moye Misto Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі.

Moye Misto

User info

Welcome, Guest! Please login or register.

You are here » Moye Misto » МИНУЛІ НОВИНИ ТА РОЗВАГИ » [5 ранкових підйомів з Реєю] - квіти сталеві ростуть із глини

[5 ранкових підйомів з Реєю] - квіти сталеві ростуть із глини

Posts 1 to 22 of 22

1

https://upforme.ru/uploads/001b/c2/3e/57/641329.gif

вітаємо у нашій студії
РЕЯ ХАГАР

Майже одноголосно Місто обрало ЇЇ для того, аби замучити новими питаннями!

+3

2

Перше питання. Реє, що таке душа? хддд

+3

3

Tighnari wrote:

Перше питання. Реє, що таке душа? хддд

Оце ти з козирів заходиш.  :D
А раптом я сайлон і в мене немає душі?
Взагалі, хороше запитання, що я вважаю душею. Підвисла. Колись дуже часто використовувала це слово у віршах, але я була маленька і наївна, тож тоді то дійсно було просто гарне слово.
Мені б хотілося вірити, що душа — це якась подоба іскри (вогника?) всередині живої істоти, яка відповідає за те наріжне, чим ця істота є, якщо відкинути фізичну оболонку. Сумбурна суміш найсильніших емоцій та поривів. Ключик від механізму з купи хімічних сполук, який дозволяє цьому механізму бути собою. Не можу казати за інших, але моя душа, напевно, найбільшою мірою складається зі здатності дивуватися/захоплюватися. Бо поки я можу дивуватися/захоплюватися, я почуваюся живою і бачу сенс продовжувати бути.

+3

4

О, так ти писала вірші) А зараз пишеш?
Які теми в поезії тобі подобаються, які/чиї стилі найбільше чіпляють?

+3

5

Tighnari wrote:

О, так ти писала вірші) А зараз пишеш?
Які теми в поезії тобі подобаються, які/чиї стилі найбільше чіпляють?

Пишу досі, але значно менше, ніж колись. Найкраще пишеться, коли на душі найхріновіше, це мій спосіб виплеснути біль і я, на щастя, вийшла з того стану, коли "страждати, щоб писати" було аргументом за те, щоб в принципі страждати.
Щодо тем, які найбільше чіпляють, то тут банально: кохання, пошук себе, віра, війна. Найбільше люблю поезії та стилі Сергія Жадана і Катерини Бабкіної. До вторгнення, каюся, також обожнювала Віру Полозкову, але видерла із серця разом із усім російським.

+3

6

Rhea Hagar, ти сама наштовхуєш мене на нові питання, нічого не можу з цим зробити хд
Ти завжди писала вірші українською чи до початку війни використоувала більше російську? Чи пробувала писати іншими іноземними мовами?

І (знаю, що питання може бути не дуже приємним, АЛЕ хд) з творчістю яких росіян тобі було найскладніше розпрощатись і чому? Чи цікавила тебе їхня реакція на початок повномасштабної війни і, якщо так, то якою вона була?

+3

7

Tighnari wrote:

Rhea Hagar, ти сама наштовхуєш мене на нові питання, нічого не можу з цим зробити хд

Все ок, у цьому ж і сенс допиту)) А я люблю триндіти про себе.

Tighnari wrote:

Ти завжди писала вірші українською чи до початку війни використоувала більше російську? Чи пробувала писати іншими іноземними мовами?

До 2013 року писала переважно російською, як і розмовляла. Потім стався Євромайдан і в квітні 2014 року я перейшла на українську в спілкуванні, але вірші ще довго писала десь порівну українською та російською. Іншими мовами, може, пару разів траплялося — англійською та польською — але дуже і дуже кострубато, бо не володію ними на достатньому рівні.

Tighnari wrote:

І (знаю, що питання може бути не дуже приємним, АЛЕ хд) з творчістю яких росіян тобі було найскладніше розпрощатись і чому? Чи цікавила тебе їхня реакція на початок повномасштабної війни і, якщо так, то якою вона була?

Крім Полозкової, ще Боріс Грєбєнщіков, Хєлавіса, Катя Гопєнко (вона взагалі із мого рідного Запоріжжя родом, але з її позицією я б тепер у неї паспорт забрала з радістю), Оксімірон, добрячий шматок російських рокерів. Коротше, суцільні музиканти. Тому що я дуже любила їхні пісні, в мене з ними були пов'язані цілі пласти життя і дуже багато, власне, форумних ігор. На комусь типу Макарєвіча я взагалі виросла, мені його пісні батько в якості колискових співав. І більшість із них насправді типу одразу почали опозиціонувати своїй владі, але суть у тому, що я зробила висновки з 2014 року і після 24 лютого відмовилася вдруге вірити в "хароших рускіх". Плейлисти полисіли відсотків на 60%. Спочатку було дуже боляче. Зараз уже практично не шкрябає. Коли чую випадково щось із того, що дуже любила, відчуваю скоріше... нічого? Бішуся з тих, хто продовжує все це слухати. Якось так.

+2

8

Привіт)

1. Назви три українських ютюб-канала, які дивишся постійно.
2. Яку українську кінокартину чи тб-шоу часів незалежності вважаєш найвдалішою(им) і чому?
3. Уяви українських Месників (що від Марвел) - які вони? Скільки їх? Які у них вміння?
4. Який елемент української історії, на твою думку, найгірше висвітлений серед мас?
5. Який персонаж став для тебе найбільшим викликом?
6. Яку пісню ти слухала востаннє?
7. Лапслок, виділення різними шрифтами та розміром літер - пафос та виєбони чи можливість посилити емоційність та певну ідею у пості?
8. Найцікавіший ігровий експеримент, який ти мала?
9. Яку книжку ти можеш перечитувати безкінечно?
10. Який фільм ти можеш передивлятися безкінечно?

+2

9

John Shepard wrote:

Привіт)

Бобранок))

John Shepard wrote:

1. Назви три українських ютюб-канала, які дивишся постійно.

Я та людина, яка взагалі не дивиться ютюб-канали і саму платформу практично не юзає, крім як для пошуку відео, помічних у роботі, чи пісень, щоб у шапку епу додати. х) Але підписана на ГікДжорнал на ФБ, там-таки активно читаю Остапа Українця (який один із авторів "Твоєї підпільної гуманітарки") і маю довгий список відосів із "Фантастичні talks", які хочу подивитися, але мені ніколи не вистачає на це ресурсу.

John Shepard wrote:

2. Яку українську кінокартину чи тб-шоу часів незалежності вважаєш найвдалішою(им) і чому?

Охххх. Соромно зізнаватися, але українські, власне, фільми я практично нездатна дивитися. Мені від них боляче. Причому не так від якості, скільки від реалізму, якого мені і так за гланди вистачає. А шоу я не дивлюся року так із 15-ого... Хоча, брешу. Є проект Insiders про діггерів, які облазили купу цікавенних об'єктів по всій Україні і зняли про це прикольні випуски, от їх дуже люблю та шаную. Тому що: а) мені подобається, як вони крізь призму свого дещо нелегального хобі показали насправді незвичні локації; б) зрежисовано, знято і змонтовано, як для любителів, просто офігезно. Навіть була на якійсь із їхніх кінотеатральних презентацій.

John Shepard wrote:

3. Уяви українських Месників (що від Марвел) — які вони? Скільки їх? Які у них вміння?

Ой, а я навіть намітки для коміксу писала))
Кеп = Характерник. Підняли з дна Дніпра десь у Плавнях за о. Хортиця козацьку чайку, а там короб засмолений. Ну і в коробі козак-характерник, який там провалявся чотириста років. Ловить кулі руками, володіє бойовим гопаком, фехтує на шаблях, вміє перекидатися на диких звірів.
Залізна Людина = Тарас Не-пам'ятаю-яке-вигадала-прізвище. ІТ-шник, який у 2015 за призовом потрапив на фронт і там через травму хребта втратив можливість ходити. Повернувшись, змайстрував собі екзоскелет і заснував успішний технічний стартап у Києві. (Була також ідея, що не Тарас, а Тетяна, але кажу ж, то були намітки, і я не пам'ятаю, де валяється той нещасний зошит.)
Ще там точно була Пані Хурделиця (чи Зима? чи Завірюха? не пам'ятаю, на якому псевдо я зупинилася) — юристка зі Львова, яка поїхала до родичів на різдвяні свята, верталася від подруги і замерзла насмерть, а потім ожила і здобула здібність керувати холодом. І Спалах — моя улюблениця — дружина вченого-радіолога, з якою сталося щось на кшталт того, що сталося з Доктором Мангеттеном із "Вартових". Вона потрапила під екстремальне опромінення і отримала здатність літати та буквально клонувати себе. Поява копій супроводжувалася яскравими спалахами і дуже її виснажувала. У них із чоловіком ще донька була, а чоловік виявився мудаком, але то таке, додаткові деталі.
Решту я не пам'ятаю, реально треба знайти зошит. Мені насправді дуже подобалася ідея, але я не стала її сильно педалювати, бо розуміла, що це виключно вторинний продукт. Насправді, якби я всерйоз писала комікс про українських супергероїв, то старалася б уникнути настільки прямих асоціацій із західними.

John Shepard wrote:

4. Який елемент української історії, на твою думку, найгірше висвітлений серед мас?

Уфффф. Першими на думку спали Розстріляне Відродження та шістдесятники. Бо я-то про них у школі-універі вчила і думала, що весь цей жах, який вони пережили, усім уже відомий, а от мій хлопець, на декілька років старший, разом зі своїми найкращими друзями того ж віку постійно дивуються, коли дізнаються від мене якісь факти чи взагалі прізвища. І це хлопці та дівчата з умовної інтелектуальної еліти свого покоління, якщо оцінювати за рівнем освіти, хобі та комунікацією.

John Shepard wrote:

5. Який персонаж став для тебе найбільшим викликом?

Намагалася згадати якогось поганця, якого мені було б прям огидно грати, але раптом зрозуміла, що поганці то таке.
Насправді най-найбільшим викликом для мене була роль мандрівної проповідниці на живій грі про очікування Месії в 2018 році. За сетингом це був Єрусалим 32-ого року нашої ери із усіма витікаючими. І я зіграла Месію, власне. Від "у мене немає нічого, крім одягу, який на мені, і трьох яблук у дорожній сумці" до "мої апостоли оплакують моє тіло, а я розмовляю із Сатаною біля Дерева Пізнання і відмовляюся воскресати". І от відмовитися воскреснути, коли вже, по суті, зіграла Христа, — і було найбільшим викликом для самої себе.

John Shepard wrote:

6. Яку пісню ти слухала востаннє?

Ой, у мене сьогодні був ранок Лінії Маннергейма на рендомі, тож останньою уже на порозі офісу дослуховувала цю пісню.

John Shepard wrote:

7. Лапслок, виділення різними шрифтами та розміром літер — пафос та виєбони чи можливість посилити емоційність та певну ідею у пості?

Можливість посилити емоції. Зазвичай я обходжуся просто курсивами чи жирними виділеннями, але бувають випадки, коли ще щось прям треба. Не дуже люблю читати чужу гру, яка всуціль складена з таких прикрашань, але визнаю, що це може бути доречно для людей, які то грають.

John Shepard wrote:

8. Найцікавіший ігровий експеримент, який ти мала?

Знову із умовно живої гри приклад))

Коли був перший локдаун і всі сиділи по хатах, рольовики дряпалися на стінки від нестачі толчилова у крові. Одна моя знайома рольовичка вигадала трисерійну гру по Зуму про перший контакт. Нас було четверо чи п'ятеро гравців, ми були типу з різних планет, які зв'язувалися за допомогою якогось супер-пупер зв'язку. І от я вигадала собі дуже віддалену планету, на яку тищу років тому відправили корабель-колиску, і чия цивілізація - як мало з першого сеансу зв'язку стати зрозуміло співрозмовникам - настільки далеко пішла вперед у розвитку, що буквально уже не могла знайти спільну мову з іншими. У них були атрофовані уявлення про статі, головні емоційні категорії, вони жили в приміщеннях-бульбашках, ніколи одне з одним не взаємодіючи, а тривалість життя складала лише 25 років. Такі собі елої з Велса. АЛЕ! Це була перша ширма. На другому зідзвоні на зв'язок замість дуже дивної дівчинки з тієї планети вийшла розумна машина (я заморочилася сильно, встановила собі на ноут фільтр голосу і закинула замість своєї морди на екран запис електричної сфери), яку люди на зв'язку з того боку почали підозрювати в захопленні влади на планеті. А на третьому сеансі нарешті з'ясувалася вигадана мною правда: корабель-колиска зазнав краху і бортовий комп'ютер зміг врятувати лише двадцятьох неповнолітніх дітей, чиї життя та свідомості підтримував у безкінечному сні про утопічний світ. Але в комп'ютера закінчувалися ресурси для підтримки маленьких життів і йому довелося розбудити одну з дівчат, що спали, аби вона зв'язалася з кимось і попросила про допомогу. І оті всі інші цивілізації, які впродовж перших двох сеансів трохи не розпочали між собою війну, дізнавшись історію про цей корабель і дітей на ньому, ОБ'ЄДНАЛИСЯ, щоб здійснити рятувальну операцію. Я прям плакала, коли ми дограли, і інші гравці теж верещали від захвату, бо історія вийшла ну дуже сай-файна і дуже душевна. А я зрозуміла, що можу експериментувати з образами і створювати людям вау, просто тому що мені вистачає на це фантазії і трошечки технічних вмінь.

John Shepard wrote:

9. Яку книжку ти можеш перечитувати безкінечно?

Загалом не те щоб часто щось перечитую, бо в мене безкінечний список іще не прочитаного вперше))) Але, напевно, хай буде "Володар Перснів". Бо в дитинстві я його перечитувала щонайменше тричі і це була перша книжка, в яку мені захотілося втекти, щоб розвантажити зозулю, коли почалася повномасштабна. 

John Shepard wrote:

10. Який фільм ти можеш передивлятися безкінечно?

Два таких. "Вічне сяйво чистого розуму" та "Тор: Раґнарок". Перший, бо, здається, була вже кожним із персонажів цього фільму, а все одно щоразу знаходжу щось нове. Другий, бо він насправді підіймає мені настрій і дико смішить.

Last edited by Rhea Hagar (2023-01-24 16:31:29)

+2

10

Rhea Hagar wrote:

Охххх. Соромно зізнаватися, але українські, власне, фільми я практично нездатна дивитися. Мені від них боляче. Причому не так від якості, скільки від реалізму, якого мені і так за гланди вистачає. А шоу я не дивлюся року так із 15-ого... Хоча, брешу. Є проект Insiders про діггерів, які облазили купу цікавенних об'єктів по всій Україні і зняли про це прикольні випуски, от їх дуже люблю та шаную. Тому що: а) мені подобається, як вони крізь призму свого дещо нелегального хобі показали насправді незвичні локації; б) зрежисовано, знято і змонтовано, як для любителів, просто офігезно. Навіть була на якійсь із їхніх кінотеатральних презентацій.

Я дуже тебе розумію, але сподіваюся, у нас у майбутньому з цим складеться.
а як щодо серіалів?

+2

11

John Shepard wrote:

Я дуже тебе розумію, але сподіваюся, у нас у майбутньому з цим складеться.
а як щодо серіалів?

Та сама історія, що з кіно, на жаль. Пам'ятаю, що щось колись дивилася, але це теж було ще в ті часи, коли жила з батьками і ми разом втичили в телевізор.

+2

12

привіт, Реє, я приніс тобі банальні питання, бо усі нормальні забув  https://forumstatic.ru/files/001b/c2/3e/88153.png

1. пам'ятаєш свій перший рольовий форум? яка була його тематика? (можливо, ти вже десь розповідала, вибачай)
2. якими словами із української пісні можеш описати себе? а Рею? а Сільві?
3. мабуть, чи не вперше зустрічаю людину, яка любить "Вічне сяйво чистого розуму", як і я. бачив вище, що ти вже встигла відчути себе кожним з персонажів. до кого твоє співчуття було найсильнішим при першому перегляді? і до кого зараз, коли ти вже "відчула" кожного з героїв?
4. а ще давай поговоримо про любов до Жадана ахах які вірші можеш виділити, як улюблені? Жадан - більше для Реї чи для Сільві? чи ні для тої, ні для іншої?
4. чи бувало таке, що ти потрапляла у національні новини (може десь випадково в кадр), на якісь зйомки чи може у тебе брали інтерв'ю, як у прохожої, і ми могли бачити тебе у якомусь випуску ТСН? чи може навіть ти була локальною зіркою місцевих каналів і БДТ, а ми і не знаємо?
5. голос кого з історичних особистостей ти хотіла б почути? а чий виступ побачити?
6. що в людях тебе може роздратувати настільки, що ти скажеш все, як є і без прикрас, без остраху зачепити людину?
7. українська культура, навіть не зважаючи на століття утисків, різноманітніша і багатша за росіянську (вже не говорячи про те, що прогресивніша) - так чи ні?
8. як працівник гейм-індустрії, як вважаєш - отримаємо більше української локалізації ігор найближчим часом чи ні? і ще щось із фантастики - чи можемо сподіватись на те, що додадуть українську в ігри, що вже вийшли давніше?

+2

13

Khmelnytskyi wrote:

привіт, Реє, я приніс тобі банальні питання, бо усі нормальні забув

Бжжжж на тебе! Хороші ж запитання!

Khmelnytskyi wrote:

1. пам'ятаєш свій перший рольовий форум? яка була його тематика? (можливо, ти вже десь розповідала, вибачай)

Перший-перший був підфорумом при ГП-фан-клубі (може, ти навіть пам'ятаєш, був такий "Гаррі Поттер і чарівний форум"), а перший справжній форум, де зібралися саме грати, був за якоюсь там епохою "Володаря Перснів", уже не пам'ятаю якою, він закрився через тиждень після мого приходу)))

Khmelnytskyi wrote:

2. якими словами із української пісні можеш описати себе? а Рею? а Сільві?

*порвалася нахрін на дрібні шматочки, щоб обрати*
Напевно, для мене нинішньої будуть найсправедливішими дві цитати:
"Все, про що ми мріяли, виявилось дріб'язком" із "Сонячних днів" Крихітки та приблизно весь текст пісні "Прекрасний оповідач" Один в каное.
Для Сільві однозначно те, що я виносила в епіграф анкети:
"Не плакати надто гірко.
Кричати не надто голосно.
Радив мені бути стриманою,
Не давав мені стати повістю".(с) Лілу45 - "Світ мене ловив"
А для Реї складно. Я вже дуже багато музики про неї винесла в епіграфи епізодів та постів та, зрештою, в підпис. Але хай буде з "Війни" гурту Все поруч, із яким я колись дуже активно тусила і який давно розпався:
"Серце в мушлю і спину струнко.
Поцілуй мене крізь обладунки".

Khmelnytskyi wrote:

3. мабуть, чи не вперше зустрічаю людину, яка любить "Вічне сяйво чистого розуму", як і я. бачив вище, що ти вже встигла відчути себе кожним з персонажів. до кого твоє співчуття було найсильнішим при першому перегляді? і до кого зараз, коли ти вже "відчула" кожного з героїв?

При першому перегляді я трохи не плакала за Мері. А всіх інших героїв та історію загалом щиро зненавиділа і обіцяла собі більше ніколи не передивлятися. Зараз, напевно, не те щоб співчуваю, але найбільше відчуваю себе Джоелем перед першою зустріччю із Клем. Знаю, це доволі сумно звучить.

Khmelnytskyi wrote:

4. а ще давай поговоримо про любов до Жадана ахах які вірші можеш виділити, як улюблені? Жадан — більше для Реї чи для Сільві? чи ні для тої, ні для іншої?

Мені складно назвати улюблені його речі, бо більшість я пам'ятаю тупо якимись окремими рядками і згадую повністю, лише коли читаю чи слухаю його зі сцени, але завдяки пісні, звісно ж, напам'ять і до мозку кісток обожнюю "Перші дні листопада" (господи, я нарешті їх зіграла завдяки Реї та Діно, шість років мріяла!!!).
Спочатку думала, що Жадан для Сільві, але це в мене тоді Реї ще в планах не було. Зараз її історія розгортається тупо на цитатах Жадана з невеликими вкрапленнями Крихітки.

Khmelnytskyi wrote:

4. чи бувало таке, що ти потрапляла у національні новини (може десь випадково в кадр), на якісь зйомки чи може у тебе брали інтерв'ю, як у прохожої, і ми могли бачити тебе у якомусь випуску ТСН? чи може навіть ти була локальною зіркою місцевих каналів і БДТ, а ми і не знаємо?

В лютому 2017 року я пішла на Інститутську, щоб поставити свічку в пам'ять про Небесну Сотню і мене перестріли ТСН, власне, щоб запитати, чому я там. Ще мене також ТСН перестріли минулої осені в книгарні "Сяйво книги", коли я купувала книжки для стелажа "Повернись живим".
А коли ще жила в Запоріжжі та активно тусила з літераторами, пару разів була на ефірах ТРК "Запоріжжя". Ну і десь точно під час Євромайдану в кадр потрапляла, бо постійно стирчала біля сцени чи на ній разом зі своїми друзями і патріотичними віршами)))

Khmelnytskyi wrote:

5. голос кого з історичних особистостей ти хотіла б почути? а чий виступ побачити?

Підвисла. Напевно, все ж оберу Ніколу Теслу в обидвох випадках.

Khmelnytskyi wrote:

6. що в людях тебе може роздратувати настільки, що ти скажеш все, як є і без прикрас, без остраху зачепити людину?

Знову підвисла. х) Я вже багато років свідомо стараюся комунікувати з позиції залагодження конфліктів та розкладання по поличках. Так, щоб я на людину прям визвірилася і постаралася зачепити, це треба мене дуже, дуже, дуже сильно знецінити, обманути та образити.

Khmelnytskyi wrote:

7. українська культура, навіть не зважаючи на століття утисків, різноманітніша і багатша за росіянську (вже не говорячи про те, що прогресивніша) — так чи ні?

Мені не вистачає омріяної освіти культуролога, щоб відповісти об'єктивно. І мені не вистачає (вже) сліпого ідеалізму, щоб відповісти беззаперечне "так". Тому відповім наступним чином. Я вважаю, що українська культура якісно інша. І якщо навіть не переважає за кількістю творів чи напрямків, то точно переважає за людяністю та глибиною рефлексій.

Khmelnytskyi wrote:

8. як працівник гейм-індустрії, як вважаєш — отримаємо більше української локалізації ігор найближчим часом чи ні? і ще щось із фантастики — чи можемо сподіватись на те, що додадуть українську в ігри, що вже вийшли давніше?

Ой, Хмелику, я б хотіла обнадіяти тебе і себе, але за тверезими оцінками, локалізації поки що будуть переважно текстові, і скоріше в нових іграх, ніж у старих. Ми досі не дуже платоспроможний ринок, а це, на жаль, вирішальний фактор.

+2

14

в мене є чудова можливість заскрінити ці питання і нагадати тобі через кілька років тому го

- ким бачиш себе в соціальному житті/статусі через 3 роки?
- яке найважче рішення в житті ти приймала?
- як часто потрібно соціалізуватися щоб бути щасливою?
- середній час між фазами "американських гірок"?
- ідеальна зона комфорту в одному реченні?
- людина, знайомством з якою ти пишаєшся?
- якби в тебе була можливість як в чорному дзеркалі "заблокувати" когось зі свого оточення - назавжи припинити її/його бачити, чути, заборонити наближатися, забрати усі можливості якось потрапити у твоє поле уваги досконвіку - чи зробила би це? якщо так, то з ким (ім'я не питаю, маю на увазі чи то родич, друг, колишній, колега, тощо).
- якби ти могла забути назавжи один-єдиний день зі свого життя з минулого в обмін на рандомно викреслений(забутий) день з життя майбутнього - чи ризикнула би? якщо так, то що це був би за день?
- найбільша авантюра в твоєму житті - це?
- чи є в тебе обіцянка, яку регулярно собі даєш і ніколи не виконуєш?
- найдивніша річ в твоєму гардеробі? (маю на увазі той гардероб що вдягаєш на вулицю чи вдома, а не той що на рольовки)
- чи є в тобі щось, що тебе лякає?
- на що варто спиратися, коли світ божеволіє?
-

+1

15

Tilda Blackwater wrote:

в мене є чудова можливість заскрінити ці питання і нагадати тобі через кілька років тому го

Треба ще нагадування поставити, щоб за скільки-то років про цей скрін згадати)))

Tilda Blackwater wrote:

— ким бачиш себе в соціальному житті/статусі через 3 роки?

Тридцятирічною... не знаю. Я хотіла написати "одруженою жінкою", бо це єдиний соц. статус, який спав мені на думку, але зрозуміла, що не загадуватиму. Хотілося б бачити себе за три роки щасливою. Такі опції соціум пропонує?

Tilda Blackwater wrote:

— яке найважче рішення в житті ти приймала?

Напевно, евакуація з Києва в перших числах березня минулого року. Я не знала, чи ще колись побачу свій дім, і це мене трохи не знищило.

Tilda Blackwater wrote:

— як часто потрібно соціалізуватися щоб бути щасливою?

А як саме соціалізуватися? Онлайн чи офлайн? Із якою кількістю людей? З якого приводу? Частота - далеко не основний показник. Для мене важливо, щоб я могла соціалізуватися з тими і тоді, хто і коли мені комфортний. Випити з тобою по коктейлю, не плануючи це за місяць до дати зустрічі, наприклад, чи побачити ще одну подругу, не перетинаючи заради цього декілька кордонів.

Tilda Blackwater wrote:

— середній час між фазами "американських гірок"?

В середньому, 1,5-2,5 місяці. Мені так здається. Якщо рахувати початком попереднього заїзду мій відліт на Кіпр, а виходом - минулу п'ятницю, то виходить чистих 2 місяці.

Tilda Blackwater wrote:

— ідеальна зона комфорту в одному реченні?

Робоче місце спиною та одним плечем до стіни зі зручним кріслом, широким столом, ноутбуком та склянкою якого-небудь варварівського стауту.

Tilda Blackwater wrote:

— людина, знайомством з якою ти пишаєшся?

Наш із тобою спільний знайомий загиблий на фронті рольовик. 

Tilda Blackwater wrote:

— якби в тебе була можливість як в чорному дзеркалі "заблокувати" когось зі свого оточення — назавжи припинити її/його бачити, чути, заборонити наближатися, забрати усі можливості якось потрапити у твоє поле уваги досконвіку — чи зробила би це? якщо так, то з ким (ім'я не питаю, маю на увазі чи то родич, друг, колишній, колега, тощо).

Зробила б. Із колишнім. Гадаю, ти знаєш, із яким.

Tilda Blackwater wrote:

— якби ти могла забути назавжи один-єдиний день зі свого життя з минулого в обмін на рандомно викреслений(забутий) день з життя майбутнього — чи ризикнула би? якщо так, то що це був би за день?

Я є сумою моїх колишніх перемог і невдач, помноженою на те, що я ще сподіваюся пережити. І я не готова відмовлятися від одного дня, який ще може зі мною статися, щоб забути якийсь, що на мене вже вплинув.

Tilda Blackwater wrote:

— найбільша авантюра в твоєму житті — це?

Колишня чи потенційна? Якщо колишня, то переїзд до Києва. Одне з найкращих рішень у житті. Якщо потенційна, то процитую Жадана: "найбільша спокуса - залишитися собою".

Tilda Blackwater wrote:

— чи є в тебе обіцянка, яку регулярно собі даєш і ніколи не виконуєш?

Є. Одна і та сама. Ми з тобою говорили про це останнім часом багато. Я ще пожартувала про напис на надгробку про граблі. Так от. Можете замовляти надгробок.

Tilda Blackwater wrote:

— найдивніша річ в твоєму гардеробі? (маю на увазі той гардероб що вдягаєш на вулицю чи вдома, а не той що на рольовки)

Із того, що прям вдягаю, напевно, найдивніше виглядає... ааааа! Як обрати між толстовкою з вухами, плащем Сільві та джинсівкою з розписом під апокаліпсис із Чорнобаєвкою?

Tilda Blackwater wrote:

— чи є в тобі щось, що тебе лякає?

Потяг до самознищення.

Tilda Blackwater wrote:

— на що варто спиратися, коли світ божеволіє?

Вважаю, що на себе. Але мені самій це ніколи не вдається. Я зрештою однаково чіпляюся за людей довкола.

+2

16

Реє, я прийшов задати тобі ще парочку дурненьких питань просто для розваги  https://forumstatic.ru/files/001b/c2/3e/15549.png

1. полуниця чи вишня?
2. комедія чи драма?
3. холод чи спека?
4. солодке чи солоне?
5. сонячна погода чи похмура?
6. гіга чи бобул?
7. сидр чи пиво?
8. прогулянки чи посиденьки?
9. чай чи кава?
10. автобус чи поїзд?
11. місто чи село?
12. душ чи ванна?
13. електронні книги чи паперові?
14. серіали чи фільми?
15. проза чи поезія?

+4

17

Khmelnytskyi wrote:

Реє, я прийшов задати тобі ще парочку дурненьких питань просто для розваги

Моя ж ти бусінка!  :love:

Khmelnytskyi wrote:

1. полуниця чи вишня?

Полуниця!

Khmelnytskyi wrote:

2. комедія чи драма?

Комедія, але інтелектуальна.

Khmelnytskyi wrote:

3. холод чи спека?

Холод. Від нього (мені) легше сховатися.

Khmelnytskyi wrote:

4. солодке чи солоне?

Солодке)

Khmelnytskyi wrote:

5. сонячна погода чи похмура?

Похмура, у мене дуже світлочутливі очі та шкіра.

Khmelnytskyi wrote:

6. гіга чи бобул?

Я в них не розбираюся. :D

Khmelnytskyi wrote:

7. сидр чи пиво?

Пиво. Молочний стаут))

Khmelnytskyi wrote:

8. прогулянки чи посиденьки?

Прогулянки таки, напевно.

Khmelnytskyi wrote:

9. чай чи кава?

Чай. Від кави печія і хочу спати((

Khmelnytskyi wrote:

10. автобус чи поїзд?

Поїзд.

Khmelnytskyi wrote:

11. місто чи село?

Жила і там, і там, тож зробила свій вибір. Місто.

Khmelnytskyi wrote:

12. душ чи ванна?

Ванна. Один із небагатьох доступних способів хоч якоїсь релаксації.

Khmelnytskyi wrote:

13. електронні книги чи паперові?

Виключно паперові.

Khmelnytskyi wrote:

14. серіали чи фільми?

Уфффф... Напевно, таки серіали.

Khmelnytskyi wrote:

15. проза чи поезія?

Відмовляюся обирати. :)

+3

18

1. опиши свій идеальний ранок (у всесвіті де ніхто не примушує працювати з пн по пт і нема розподілення на будні та вихідні)
2. а в реальному світі - яке зараз середнє арифметичне твого звичайного вечора в будній день?
3. найкращі вихідні за минулий рік? такі прям щоб в саме серденько.
4. рея у світі живої природи! розкажи про собаку? як вона зараз, як ви співжилися? що по равличках і рослинках? чи плануєш ще когось живого додому завести найближчими роками, чи досягла ліміту?
5. розкажи про письменницькі плани (якщо можна). а якщо не можна, то просто про якийсь будь-який письменницький досвід що не стосується саме рольвих ігор. ось не як мені (бо я щочь знаю, щось забула), а типу як у інтервью в студії - "розкажіть про ваш письменницький досвід, авторко" )

+4

19

Придумувати питання пачкою то прям біда, але я вирішив спробувати.
Питання для тебе:

1. Якби ти мала працювати не головою, а руками, що б ти робила?
2. Приємніший подарунок: щось одне-велике-красіве, чи ціла коробка дрібничок?
3. Улюблені запахи?
4. А ідеальний парфум має пахнути...?
5. Уяви, що світу пизда і ти стоїш біля входу до бункеру, де в цілому обмежена кількість місць, тебе питають чим  ти можеш бути корисною людству. Що ти скажеш?
6. Наша доля визначена, чи ми створюємо свою долю самі?
7. Чого ти не зможеш пробачити?
8. А що у людині тебе приваблює?
9. Де б ти хотіла народитись, за виключенням України?
10. Якби ти могла миттєво отримати ОДНУ навичку/вміння що б це було? (Типу, прекрасно готувати, чи співати, грати на гітарі, етс).
11. А якби могла мати одну надлюдську здібність - то що б обрала?
12. Чи полетіла б колоністкою на іншу планету (наприклад, на Марс, як в Експансії))

Питання для Реї.
1. Топ-10 улюблених пісень.
2. Якби Рея дізналась, що вона сайлон, чи сказала б про це Діно?
3. А якби зрозуміла, що Діно сайлон раніше за нього, то що б робила?
4. Чого Рея не зможе пробачити?
5. Проблема вагонетки, Рея-едішен. + додай сюди товстуна на мості у двох версіях:)

+2

20

Tilda Blackwater wrote:

1. опиши свій идеальний ранок (у всесвіті де ніхто не примушує працювати з пн по пт і нема розподілення на будні та вихідні)

Прокинутися між 9 і 10, випити чаю перед вікном, із якого видно щось хороше (парк/річку/історичний центр гарного міста etc.), під музику або книжку. Не завтикати. Привести себе до ладу і піти гуляти вулицями.

Tilda Blackwater wrote:

2. а в реальному світі — яке зараз середнє арифметичне твого звичайного вечора в будній день?

Не певна, чи до кінця зрозуміла суть запитання. х) Маєш на увазі, як виглядає вечір мого буднього дня?
Якщо ти питала саме про це, то... банально)) Я виповзаю з роботи між 7 і 8, дістаюся додому між 8 і 9, опційно (доволі часто) заходжу в Новус за кулінарією, клюю її вдома під гортання соцмереж, а далі сідаю в пости, серіал або книжку, і в такому стані перетікаю вже у середньоарифметичну ніч.

Tilda Blackwater wrote:

3. найкращі вихідні за минулий рік? такі прям щоб в саме серденько.

Ті, що я провела в Осло. Конкретно ті два дні, коли побувала в музеї Мунка і коли ми їздили на озеро за містом, а потім на найвищу точку, з якої все Осло видно. Бо враження попередніх днів були типу як повтором поїздки в 2019 і навіть трохи роботою, бо я була в тих самих музеях і оскаженіло все фоткала на рефи, а Мунка я побачила вперше і прям на природу норвезьку подивилася - теж.

Tilda Blackwater wrote:

4. рея у світі живої природи! розкажи про собаку? як вона зараз, як ви співжилися? що по равличках і рослинках? чи плануєш ще когось живого додому завести найближчими роками, чи досягла ліміту?

Спочатку подумала, що запитання про Рею-тварину. :D
Собаця краща за всіх. Характер - стабільно вередливий. Сциться вже менше, але аву-аву та лапи в обличчя серед ночі - наше все. Ну і тигидики з покусаками теж. Люблю її дуже сильно. Розумію, що мені страшенно не вистачає на неї ресурсу, але не уявляю вже своє життя без цієї рудої хвилястої дупці.
Равличкам невесело. Я про них постійно забуваю. Зі мною таке буває, коли я дуже зайнята або дуже в собі. На щастя, це ті тварини, які можуть пережити, коли ти їх не погодував пару днів.
А рослини майже загнулися, поки я була на Кіпрі, бо хлопець забував їх поливати, а я повернулася і теж почала забувати. Треба взяти себе в руки і попересаджувати-попідгодовувати все, але для цього потрібна справжня відпустка із декількома днями зі світлом та внутрішнім ресурсом.
В межах нинішньої квартири оце все - навіть трохи більше за мій ліміт. Але якщо в мене все ж колись будуть гроші на свою велику квартиру або будинок, а ще на спеціальних людей, які б приїжджали регулярно міняти фільтри та чистити скло, то я мрію мати великий гарний акваріум. У мене колись був у дитинстві, і це було дуже, дуже класно.

Tilda Blackwater wrote:

5. розкажи про письменницькі плани (якщо можна). а якщо не можна, то просто про якийсь будь-який письменницький досвід що не стосується саме рольвих ігор. ось не як мені (бо я щочь знаю, щось забула), а типу як у інтервью в студії — "розкажіть про ваш письменницький досвід, авторко" )

Плани. О господи. Я вчора надибала конкурс на янг-едалт фантастичну повість, який триватиме впродовж року, і зрозуміла, що туди ідеально пасує ідея, яку я вже рік виношую. І мені дико хочеться вірити, що я бодай спробую написати те, що вигадала, бо розумію, що сюжет та історія якраз в касу, і трійко основних персонажів у мене більш-менш сформовані в голові... Але ти знаєш, як я пишу. Можу навіть народити чернетку, а потім закинути на декілька років. І повернутися тільки за тим, щоб зрозуміти, що воно вже протухло. :/

+3

21

Dino Adamidi wrote:

Придумувати питання пачкою то прям біда, але я вирішив спробувати.

І в тебе вийшло! Розіб'ю на два повідомлення відповіді, якщо ти не проти))

Dino Adamidi wrote:

1. Якби ти мала працювати не головою, а руками, що б ти робила?

Колись намагалася хендмейдити ловці снів не просто в якості хобі, а в якості бізнесу. Тож, гадаю, якби це було моє свідоме рішення, а не потреба влаштуватися на першу-ліпшу фабрику, щоб вижити, то я робила б щось таке. Ловці/в'язані пледи/скрап-листівки тощо. Можливо, флористика... Так, гадаю, флористом мені було б комфортно.

Dino Adamidi wrote:

2. Приємніший подарунок: щось одне-велике-красіве, чи ціла коробка дрібничок?

Питання в тому, який зміст. Я взагалі дуже люблю і робити, і отримувати подарунки, це... моя мова любові? Вічно заморочуюся, щоб підібрати якісь штуки, які вважаю найбільш доречними/атмосферними або вгадати-виконати заповітне бажання. І насправді, коли хтось інший мене обдаровує, тихенько мрію про те саме. Не щоб подарунок був вартістю із літак, а щоб я за ним відчула, що людина робила його про мене.

Dino Adamidi wrote:

3. Улюблені запахи?

Я людина із дуже сильно відбитим нюхом, що ускладнює можливість насолоджуватися якимись ароматами (або страждати від них). Але я ОБОЖНЮЮ кардамон. Готова просто безкінечно стояти на кухні, запхавши носа у баночку з кардамоном і нюхаючи.
Крім цього, дуже люблю запахи липневого та серпневого степу. Це моє дитинство і юність, і якими б вони не були, той запах усе одно лишився в пам'яті як стійка асоціація зі свободою та надією.

Dino Adamidi wrote:

4. А ідеальний парфум має пахнути...?

Кардамоном. :D
Ні, серйозно, я вже давно шукаю парфум, щоб пахнув саме кардамоном. Бо в мене є ладан+кардамон (важкуватий, але люблю), гвоздика+перець+кардамон (парфум Реї, ги-ги) і ще щось із кардамоном, але в усіх них він виступає як супутній запах, а не основний. А я б хотіла, щоб був основним.

Dino Adamidi wrote:

5. Уяви, що світу пизда і ти стоїш біля входу до бункеру, де в цілому обмежена кількість місць, тебе питають чим  ти можеш бути корисною людству. Що ти скажеш?

А світу ще не пизда? х))
Взагалі, тригерне запитання, бо віри в свою реальну користь у мене не те щоб багато, скоріше навпаки, а надто після 24 лютого.
І все ж, напевно, я б чесно сказала, що вмію розповідати історії, люблю вчити і дітей, тож мені можна довірити школу. Мені здається, в часи апокаліпсису я б спробувала стати такою собі Розлін зразка Нової Каприки.

Dino Adamidi wrote:

6. Наша доля визначена, чи ми створюємо свою долю самі?

Створюємо самі, але інструментарій ніфіга не інтуїтивний і більша частина життя минає у спробах вчитатися в документацію. х)

Dino Adamidi wrote:

7. Чого ти не зможеш пробачити?

Зраду. Причому це стосується не тільки кохання.

Dino Adamidi wrote:

8. А що у людині тебе приваблює?

Спосіб мислення та інтелект.

Dino Adamidi wrote:

9. Де б ти хотіла народитись, за виключенням України?

Скандинавія. Норвегія або навіть Ісландія. І якби в мене була можливість прожити ще одне життя, напевно, теж обрала б прожити його там.

Dino Adamidi wrote:

10. Якби ти могла миттєво отримати ОДНУ навичку/вміння що б це було? (Типу, прекрасно готувати, чи співати, грати на гітарі, етс).

Легко вивчати мови не-слов'янської групи. В мене великий завтик із усім, в чого несхожа на нашу граматика, і я прям страждаю. Бо з моєю любов'ю дізнаватися нове це ніхріновий такий блокер.

Dino Adamidi wrote:

11. А якби могла мати одну надлюдську здібність — то що б обрала?

Телекінез або левітацію як його прояв. З дитинства мріяла навчитися літати, але совати в просторі не тільки саму себе - теж прикольно))

Dino Adamidi wrote:

12. Чи полетіла б колоністкою на іншу планету (наприклад, на Марс, як в Експансії))

Якби це було польотом в один кінець, в цьому житті - скоріше ні. Хіба що летіла б із людиною, щодо якої була б на 100% певна, що це на все життя. І то, радше за все, пошкодувала б.
Якби це було "за контрактом на 5 років", то радо ризикнула б. Космос - ще одна з мрій мого дитинства, як нескладно здогадатися.

+2

22

Dino Adamidi wrote:

Питання для Реї.

Чайка на зв'язку))

Dino Adamidi wrote:

1. Топ-10 улюблених пісень.

І тут я спочатку зрозуміла, що Рея, як і Діно, далеко не така меломанка, як я сама, а потім порвалася, обираючи, що залишити із тих 100500 пісень, які згадалися. Тому тут трохи більше, ніж 10 треків.
Lissie — Wild West. Почула в 17 років у космопорту на Каприці, коли загубилася в пошуках своєї пересадки на Скорпію. А коли пісня закінчилася, вперше побачила Ленор, що сварилася на стійці реєстрації щодо багажу.
Journey — Don't Stop Believin'. А це вже пісня, яку дуже любила Ленор, тому її полюбила і Рея.
Muse — Supermassive Black Hole та The Federal Empire — Glory Days. Пісні, під які Рея тренувалася в спортзалі ще з часів академії.
Anteros — Drunk. Мабуть, найкраще передає емоції Реї від їхніх із Алеком стосунків, поки все не зійшло на пси. Навряд чи вона була б рада почути цю пісню зараз, але колись дуже любила.
Dernière Volonté — Au Travers Des Lauriers. Трек із віргонського космопорту, слів якого вона до кінця так і не розібрала, але коли прилетіла влаштовуватися туди на роботу, саме його почула першим, тож пісня міцно проасоціювалася з цією колонією.
Gjon's Tears — Tout L’Univers. Ще трохи космопорту в Блаустаді. Цю пісню дуже часто вмикали на кухні "віргонки" стюардеси.
Yasmine Hamdan — Hal. Пісня старокобольською якоїсь гіменонської виконавиці, слів якої Рея теж не розуміє, але почула у фільмі, який її дуже зачепив, тож мотив міцно засів у голові.
Весь альбом In The End гурту The Cranberries — настрій останнього року життя Реї перед нападом. Вона слухала його в себе у квартирі на Віргоні фоном, особливо не замислюючись. Їй просто хтось подарував платівку. Але буквально перед останнім рейсом уперше послухала вдумливо і потім дуже довго сиділа в тиші, абсолютно розбита і заплакана.
Jamala — 1944. Припустимо, це тауронська пісня про події сивої давнини, яку Рея згадала трохи після нападу.
Mumford & Sons — If I Say та Крихітка — Бурштин. А це вже про почуття Реї до Діно. Не те щоб у неї була зараз можливість слухати музику, але вона згадала ці пісні, коли чекала відповіді з "Галактики".

Dino Adamidi wrote:

2. Якби Рея дізналась, що вона сайлон, чи сказала б про це Діно?

Її б крило ще гірше, ніж коли вона зрозуміла, що в нього закохалася. І тут уже треба дивитися за контекстом. За певних обставин - сказала б, за інших - радше вийшла б у шлюз.

Dino Adamidi wrote:

3. А якби зрозуміла, що Діно сайлон раніше за нього, то що б робила?

Шукала б спосіб приховати це від усіх, включно з ним самим, щоб врятувати. Особливо іронічно це виглядає на фоні наступної відповіді.

Dino Adamidi wrote:

4. Чого Рея не зможе пробачити?

Прихованих спроб глобально вирішувати за неї, як для неї буде краще. Мені так здається. Насправді, можливо, є щось іще, про що я поки не знаю.

Dino Adamidi wrote:

5. Проблема вагонетки, Рея-едішен. + додай сюди товстуна на мості у двох версіях:)

В класичній проблемі вагонетки, якщо всі потенційні жертви для Реї незнайомі, обере порятунок більшості. Якщо одна людина - якийсь геній науки чи інакшим чином "корисніший" за інших, то радше врятує його. Якщо одна людина - хтось близький і важливий, то давай про це зіграємо. х)
Додаючи просто товстуна, ні, вона ним не пожертвує заради порятунку тих, що на колії.
Додаючи товстуна-злочинця-винуватця, то пожертвує, не замислюючись.

+2

You are here » Moye Misto » МИНУЛІ НОВИНИ ТА РОЗВАГИ » [5 ранкових підйомів з Реєю] - квіти сталеві ростуть із глини

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно