| вітаємо у нашій студії
|
[5 ранкових підйомів з Шепом] - про мій улюблений магазин на Цитаделі
Posts 1 to 13 of 13
Share12023-01-30 14:23:08
Share22023-01-30 14:33:18
Ну як я можу не скористатися нагодою? Перше і головне:
Шеп, що таке душа?
Share32023-01-30 14:56:55
Ну як я можу не скористатися нагодою? Перше і головне:
Шеп, що таке душа?
У душу як таку не вірю, тому сказав би, що це дуже корисна вигадка для людей, яким треба вірити у життя після смерті. А те, що ми вважаємо душею - щось типу енергії (яка не береться нізвідки та не зникає нікуди, як за законом Ньютона), але помножена на свідомість та мислення.Але мені б дуже хотілося вірити в те, що я помиляюсь.
Share42023-01-30 15:11:24
Хм-хм. Як ти розумієш цю енергію? Її можна відчути? Чи є вона в якихось локаціях по типу закинутих будівель або монастирів, чи це щось більш зосереджене всередині кожної людини окремо?
І ще одне.
Чи є якісь явища або випадки, з якими ти стикався, але які ти ніяк не можеш або не міг пояснити логікою?
Можливо, тобі снилися пророчі сни?
Share52023-01-30 15:18:44
Хм-хм. Як ти розумієш цю енергію? Її можна відчути? Чи є вона в якихось локаціях по типу закинутих будівель або монастирів, чи це щось більш зосереджене всередині кожної людини окремо?
Ні, це більше щось суто з фізики. Типу вітер дме на млин, млин крутиться і виробляє енергію - якось так)
Чи є якісь явища або випадки, з якими ти стикався, але які ти ніяк не можеш або не міг пояснити логікою?
Можливо, тобі снилися пророчі сни?
Чогось серйозного не було, бо я б запам'ятав. Я дуже скептично ставлюся до всього, що не може пояснити наука, як правило в таких випадках шукаю пояснення, навіть якщо воно дуже туманне. Єдине, у чому не можу бути на 100% упевнений - це існування мультивсесвіту або думка, що ми живемо у матриці, бо це уже на грані деяких наукових теорій, які цілком заслуговують на життя і стоять принаймні поряд із класичною теорію простору-часу.
Пророчі сни та деякі розклади таро - щось таке було, але мені здається, що це більше залежить від того, як я все це розтлумачив для себе. Я думаю, що це не містика, а вміння бачити та аналізувати причинно-наслідкові зв'язки.А взагалі найбільш яскравими явищами, з якими я стикався, але ніяк не міг пояснити логікою, це вчинки деяких людей, але це уже інша справа)
Share62023-01-30 15:26:14
так тішить, що цей допит починається з питання does this unit have a soul?до речі, командере, як вважаєш - є душі у ґетів? і штучного інтелекту в цілому?
коли познайомився з всесвітом Масс Ефекту? скільки маєш ГГ? яке саме складне рішення було робити, а які робиш просто тому що весело? скільки разів вбивав Раду?
як дійшов до думки створювати україномовний форум (пам'ятаю, що десь в інтровертах ти про те говорив, але такі речі мають бути занотовані офіційно хд)? чому взяв саме Шепарда? зрештою, чому парою саме Ешлі, а не Талі???
ай віл бі бек. с:
Last edited by Killian Jones (2023-01-30 15:26:41)
Share72023-01-30 15:29:35
А взагалі найбільш яскравими явищами, з якими я стикався, але ніяк не міг пояснити логікою, це вчинки деяких людей, але це уже інша справа)
О так, люди — найзагадковіші та найстрашніші істоти, принаймні, на цій планеті.
Тоді таке. Свідомість існує поза мозком, чи мозок і є нашою свідомістю?
І дещо зовсім не в тему.
Що ти думаєш про дельфінів?
Last edited by Tighnari (2023-01-30 15:31:09)
Share82023-01-30 16:00:29
так тішить, що цей допит починається з питання does this unit have a soul?
до речі, командере, як вважаєш — є душі у ґетів? і штучного інтелекту в цілому?
Теж відчуваю вайби Легіона)
Думаю, що штучний інтелект теж має "душу", бо це по суті та сама свідомість, просто створена руками людини. Відмінність тільки в тому, що свідомість конкретного робота, мабуть, можна відтворити в іншій машині, а от свідомість людини - ні.
коли познайомився з всесвітом Масс Ефекту? скільки маєш ГГ? яке саме складне рішення було робити, а які робиш просто тому що весело? скільки разів вбивав Раду?
На відміну від драгонаги, з якої я від прем'єри першої частини, масич я для себе відкрив уже коли був чи у старших класах школи, чи в універі (скажімо, від 17 до 19 років, в цьому проміжку). На той час третя частина уже вийшла, але про Андромеду ще не почали говорити. Пам'ятаю, що дуже не хотів починати, бо боявся, що треба стріляти (мені тоді подобалося щось більш середньовічне, я скуповував дешеві рпг у стилі Відьмака, хоча у самого Відьмака не грав) - мені це норм, але не викликає інтересу ще з часів, коли у мене стався передоз ГТА. Але у мене була подруга, яка дуже смачно розказувала про МЕ, і в якийсь момент я здався.
Пам'ятаю, що коли почав грати, то мені дуже зайшла МЕ1, але бойовка була складною (я ще собі поставив рівень поскладніше), і деякі бої проходив разів по сто (коли з'являється колос прямо перед розкопками на Терумі чи той блядокроган, коли рятуєш Ліару). Здається, на моменті з матріархом Бенезією я остаточно забив і не грав десь півроку після того. І почав заново, але іншим персонажем, з іншим любовним інтересом та іншим враженням.
Всього у мене 6 архетипів ГГ, так би мовити, хоча по факту було більше (першого не пам'ятаю, але здається це був чоловік міксової спеціальності, що романсив Ліару). У мене ж з часів драгон ейдж оріджінс звичка грати і вести зошит, де я відмічаю особливості персонажа, його вміння, рішення і усілякі підказки типу де більше нульового елементу у МЕ2, щоб не втрачати багато часу на майнінг. Може, колись я його покажу)
Так от, загалом це шість ГГ - по одному на кожний клас. Передісторії та характер розподілені рівномірно - три парагона, три ренегата, по два представники кожної передисторії, по три представники кожної статі, кожний романсить різних співпартійців. Але кожний парагон чи ренегат різний - в грі це можна "налаштувати" штучно, приймаючи ті чи інші рішення: наприклад, один парагон може бути ліво-ліберальним дипломатом, інший - за справедливість, людство, бога і свою команду. Ще може виражатися у ставленні до штучного інтелекту, генофагу, політики і т.д., бо хвала небу, масич не дає нам тільки чорне і біле. Раду, до речі, вбивати не дуже люблю, але люблю рівномірність, тому серед моїх ГГ її вбивала рівно половина)
Найскладніше рішення... насправді, не пам'ятаю такого, щоб я прямо думав багато, що краще. Перший раз я завжди проходжу так, як я сам би вибирав, а у мене моральний компас у тому віці уже був налаштований, так би мовити. Мабуть, це могло б бути рішення стосовно генофагу, але там за певних умов воно все одно стає дуже очевидним для мене.Вибачайте за лонгрід, я себе у цій темі не контролюю.
як дійшов до думки створювати україномовний форум (пам'ятаю, що десь в інтровертах ти про те говорив, але такі речі мають бути занотовані офіційно хд)? чому взяв саме Шепарда? зрештою, чому парою саме Ешлі, а не Талі???
Насправді, це Майя) Я колись просто ходив по форумах і побачив, як вона грає з нашим Доком українською, прийшов привітатися у гостьову. Ми колись грали разом, списалися знову у телеграмі вже та вирішили, щоб було б кльово зробити місце для гри саме українською (бо не на всіх форумах можна грати іншими мовами, та і навіть якщо можна, я таке бачив дууууже рідко). Якщо чесно, не знав, чи вийде у нас щось, бо була лише концепція та бажання, багато питань і проблем з дизайном, рекламою та іншим, що могло б заважати. Досі є невирішені речі, але то уже дрібниці, бо зараз є чітке розуміння, що форум виявився актуальним і потрібним.
Не пам'ятаю, чому захотів Шепарда, бо до цього грав інших персів по масичу, але, мабуть, подумав, що так швидше можна зібрати каст (як виявилося, це не дуже залежить). Тим більше, в основному зустрічав Джейн Шепард, і хотілося побачити в цій ролі Шепа-чоловіка.
Насправді я хотів (і мабуть досі хочу) обирати Талі, але для мене це уже щось стале і зрозуміле. Коли писав заявку на Ешлі, то хотів щось геть нове зіграти, але не думав себе обмежувати тільки цим. Я б спробував не тільки з Еш, а взагалі майже з кожним потенційним ЛІ, бо там будь-де можна знайти щось цікаве, але тут уже проблема в тому, що спочатку треба написати заявки на них. Я, якщо чесно, думав, що ці ролі більш популярні, і треба почати з тих, кого зазвичай не беруть)
Share92023-01-30 16:06:06
Тоді таке. Свідомість існує поза мозком, чи мозок і є нашою свідомістю?
Ні, вона існує тільки в мозку. Це щось на кшталт чіпу, який може працювали лише з однією моделлю обчислювальної машини: переставити його не вийде і сам по собі він працювати не буде, бо має бути щось, що зчитує та транслює інфу.
Що ти думаєш про дельфінів?
Неочікувано)
Я не дуже в біологічній темі, тому просто скажу, що вони милі та розумні (принаймні, так мені говорили). Єдине що - не люблю дельфінарії і будь-яку експлуатацію тварин з метою розважати людей, бо, як правило, це завжди примус, препарати і шантаж.
Share102023-02-01 15:13:48
привіт, Шеп, трохи питаннячок тобі
1. яка країна найбільше співвідноситься з твоїм характером?
2. якби ти малював гуманізацію рідного міста, як би вона виглядала?
3. голос якої історичної постаті ти хотів би почути, якби була така можливість?
4. який твій улюблений персонаж і за якого б знову нізащо б не взявся?
5. з яким героєм книг/фільмів/серіалів/ігор/інших творів ти себе асоціюєш і чому?
6. перший досвід зустрічі з людиною поза форумами/інтернетом був вдалим чи не дуже?
7. яке місто в Україні хочеш відвідати, бо ще ніколи там не був?
8. що вважаєш своїми слабкостями, а що - сильними сторонами?
Share112023-02-01 17:17:17
привіт, Шеп, трохи питаннячок тобі
Привіт
1. яка країна найбільше співвідноситься з твоїм характером?
Складно сказати, бо я взагалі-то дуже нордичний типу Швеції, але буває, що півень в дупу клюне і починаю вести себе як Італія.
За політичними поглядами я точно ліво-ліберальна Швеція/Фінляндія, але занадто гучний для них, тому, може, Німеччина.Хоча враховуючи те, скільки я п'ю, можливо це ІрландіяЩе хотів би бути Великою Британією, але у мене ще не сформувалася така зверхня імперськість)
2. якби ти малював гуманізацію рідного міста, як би вона виглядала?
Думаю, що це небінарна персона, що намагається бути скрізь і одразу, постійно себе вдосконалювати та розвиватися, але при цьому залишаючи у деяких сферах сталу традиційність, якою дуже пишається.
3. голос якої історичної постаті ти хотів би почути, якби була така можливість?
Складно вибрати, але, певно, хотів би почути, як читає свої проповіді Джироламо Савонарола, бо цікаво, як же на нього так тоді люди велися, може це через голос)
4. який твій улюблений персонаж і за якого б знову нізащо б не взявся?
Це має бути одна людина?
Улюблених, насправді, маю багато, але не взявся б серед них знову за Шерлока. Як персонаж він мені колись був дуже цікавий, але за кілька років інтенсивної гри себе вичерпав. Та і драми забагато через нього було.
5. з яким героєм книг/фільмів/серіалів/ігор/інших творів ти себе асоціюєш і чому?
Коли починаю щось читати, постійно знаходжу когось подібного на себе, але це радше частково, ніж на всі 100%. Коли їхав з дому під саундтрек Leaving Earth з масича, то уявляв себе Шепардом. Останнім часом відчуваю себе Гаррі Поттером чи Джоном Сноу - намагаються зрозуміти, що навколо мене відбувається, і постійно стаю "жертвою" фортуни, бо мені якось дуже підозріло таланить.
6. перший досвід зустрічі з людиною поза форумами/інтернетом був вдалим чи не дуже?
Якщо брати поза форумами, то досвід був відносно вдалим, хоч після того ми небагато пограли, а потім взагалі загубилися.
Якщо інтернет загалом, то пам'ятаю, як колись пішов на "побачення", і це була мєрзость)
7. яке місто в Україні хочеш відвідати, бо ще ніколи там не був?
Севастополь
Колись відпочивав поряд, але так і не подивився саме місто.
8. що вважаєш своїми слабкостями, а що — сильними сторонами?
Слабкостями - мені досить важко себе організовувати тривалий час. Рутина дуже набридає, докладати якісь зусилля, коли нічого не змінюється і нема швидкого результату, не можу і починаю прокрастинувати і дуже сильно лінуватися (настільки, що є сили тільки їсти і сидіти біля компа чи десь ходити без мети).
Ще у мене проблеми з емпатією, але не тому що я не співчуваю, а тому, що я не вмію цього виражати. Коли комусь погано, я або намагаюсь допомогти вирішити проблему, або зливаюсь, бо мої співчуття тупо мемні на кшталт "на, тримай жабу" та "кто грустит - тот трансвестит".
Сильними сторонами - я ситуаційний лідер, коли треба швидко і спонтанно скоординувати людей або групову роботу, придумати план дій, організувати нетривалу подорож і все таке. Можливо, я можу це робити і на постійній основі, але тоді мені це приїдається і див. пункт перший про слабкі сторони. Хоча, можливо, залежить від того, в чому саме треба бути лідером, залежить від того, наскільки цікаво їм бути.
Також без зайвої скромності скажу, що вмію дискутувати та формулювати причинно-наслідкові зв'язки, що, насправді, вважав скілом кожної людини, але як показала практика, насправді не всі вміють в логіку. Можливо, це в тому числі наслідок моєї освіти - не хочу бути душнилою, який вважає, що освіта має значення, але..) Навіть якщо повчитися два-три курси в університеті, уже відчувається велика різниця.
Share122023-02-04 21:12:36
Хотів ще запитати те саме, що питав у Реї.
З яким російськомовним контентом було найскладніше розпрощатися? Чи шукав ти хороших рускіх серед улюблених виконавців і як довго чи до якого моменту це тривало?
Share132023-02-05 01:49:48
Хотів ще запитати те саме, що питав у Реї.
З яким російськомовним контентом було найскладніше розпрощатися? Чи шукав ти хороших рускіх серед улюблених виконавців і як довго чи до якого моменту це тривало?
Я не був великим фанатом саме російського контенту, але від кількох груп відмовився. Насамперед, був фанатом БИ-2: до 24 лютого і ще трохи весною бачив в їх піснях сенс, який мені був близький, і вважав, що вони на правильному боці, хоча мене і стригерило те, що вони не сказали нічого крім того, що відміняють концерт у травні, на який я збирався. Трохи контексту: я десь ще півроку після повномасштабного вторгнення шукав хароших рускіхале не через те, що мені хотілося, щоб вони мене підтримали (бо я багато років частина спільноти, яку хейтять або ігнорять майже усі серед селебрітіз, якщо це контекст постсовкових країн), а скоріше вважав, що вони можуть використати свій ресурс (популярність) для того, щоб доносити своїм фанам правду. Але усе, чого я дочекався - БИ-2 відмовилися грати концерт у залі, де налипіли zвастіку. Після того мені навіть не довелося себе пересилювати, бо якось просто не хотілося більше слухати їх контент взагалі. Мені дуже подобалось, як вони візуалізували сенси, які несли у піснях, але у момент, коли мені потрібна була пряма і відкрита позиція, ця візуалізація - до сраки. Тому тут доречніше сказати що мене просто відвернуло, я спеціально не прощався з ними.
Серед інших - Shortparis, але їх я слухав до цього може менше року, тож це не було складно.
Колись ще слухав Меладзе, але відмовився від нього після скандалу з його братом Костянтином, коли українські співачки почали говорити, що він їх харасив, і Валерій тоді заступився. Розумію, що як брат, він мав би, але як людина - не тупа, доволі ерудована, - він для мене дуже сильно опустився. Те, що недавно почалося з тим, як він у Дубаї щось там викручувався, для мене уже не було сюрпризом. Людина, хоч Валєра і народився в Україні, не відбиває контекст і досі думає, що це "сімейна сварка", тому мені як виконавець він більше не цікавий. Деякі пісні (особливо у перші роки творчості) дуже сильно на мене вплинули, я не буду цього заперечувати, і якщо мені дуже сильно захочеться до них звернутися в скрутну годину (в чому я сумніваюся, бо зараз уже є багато інших виконавців, які можуть ці сенси мені замінити) - послухаю на старому диску чи знайду на ноуті завантажену багато років тому піратку, але точно не буду робити йому переглядів на ютюбі або прослуховувань на спотіфай.
Серед кінематографу і ТБ полюбляв серіали від Олександра Цекало (Метод, Зворотній бік Місяця, Тригер), бо це був для мене абсолютно новий рівень телебачення на пострадянському просторі, та десь раз на два роки передивлявся Адмірал, але після 24 лютого навіть не зразу згадав про їх існування. Влітку натикнувся на сторінку якогось актора, який грав в одному з цих серіалів (насправді, навіть не знаю, як це сталося, бо спеціально нічого не шукав і не гуглив), побачив, що він спочатку щось виклав типу проти війни, але через півроку зробив допис про благодійність та збір коштів дітям хворим на рак (що окей), але уточнив, що йому допомагав Баста. Ну і я зразу сказав досвіданія)))
Більше нікого не згадаю, бо якось так склалося, що слухав або дивився цього контенту дуже мало, особливо якщо порівнювати з Великою Британією чи США. Тобто, я себе дуже свідомим в цих питаннях не вважаю, просто мені ще до цього це не було цікавим, але якщо б я трохи більше був від російського ентертейменту залежний, то послуговувався би правилом "дивися/слухай, що хочеш, якщо дуже треба, але якщо воно уже давно куплено, скачано чи спизжено".