РОЗКАЖИ МІСТУ ПРО СЕБЕ
12.05 - 18.05
|
Moye Misto |
You are here » Moye Misto » МИНУЛІ НОВИНИ ТА РОЗВАГИ » [розкажи місту про себе] - ми йдемо до неї разом
РОЗКАЖИ МІСТУ ПРО СЕБЕ
12.05 - 18.05
|
1. Коли гравець каже: «Слухай, а давай зіграємо історію!». Так сталося, що коли мені запропонували зіграти «Амура і Психею», яких ми запхали у вікторіанський антураж. І це було дуже круто. Так, зі склом, яким ми буквально давилися, але продовжували їсти із взаємним задоволенням.
2. «Красуня і Чудовисько». Нічого не можу з собою вдіяти, люблю. У різних варіаціях, іноді зовсім несподіваних та з жахливим кінцем. Так, маніяків-збоченців теж грав, причому одного разу сам не витримав жахливості персонажа і все злив. Він був надто ненормальний навіть для мене.
3. Співгравець буквально знімає ідеї з мого язика та потаєнних думок. Я не вірю в побутову телепатію і волію все обговорювати одразу, але коли твоя партнерка озвучує твої ще неозвучені сумніви щодо сюжету за секунду до тебе і пропонує рішення, здатні крутити ситуацію туди-сюди, це безцінно. Мені й досі щастило з таким співгравцем, дякую тобі, Навія.
4. Свобода та розкутість. Якщо ми пишемо НЦу, ми пишемо НЦу і обидва чудово усвідомлюємо це. Якщо там має бути секс, то там буде саме саме він, а не "зайнятися любов'ю", і якщо там срака, то вона і є сракою а не дупцею чи персиками. Заради бога, часи школярів, що пирскають, і важких сороміцьких тем давно минули. Те саме стосується доречності самої ситуації, описів, etc.
5. Коли відчуваєш пейрінг у минулому, теперішньому і майбутньому. Я затятий борець за хронологію і за чіткість, тому коли пропоную пейринг, то у мене в голові відразу вже вишиковується сюжет від а до я, аж до дітей та онуків. Коли я настільки відчуваю пейринг, то це безперечно саме мій, в якому я готовий копирсатися довго і насолоджуватися процесом з співгравчинею.

Вийшло трохи сумбурно, але... дякую за такий квест, він змусив подумати!)
Пункт №1. Ідея
_"Шиплю все, що рухається, а що не рухається — рухаю і шиплю". Ну, не зовсім все, але… У моїй пам’яті є такі пари, що навіть знавці досі в шоці (наприклад, Жозі+Каллен— більшість навіть не чули про їхній канон, але то вже таке!)). У тому числі й ті, в яких я грала. Іноді достатньо не самої ідеї, а просто питання, несподіваного факту чи цікавої деталі, щоб мозок почав вибудовувати цілу ланку подій. Це захопливо, але страшенно незручно, бо часом пояснити хід думок важко (а ще виникають такі паралелі, що взагалі не поясниш!). Але якщо хтось підхоплює — усе, пропало! "Ти зрозумів? Ти справді зрозумів? Ура-ура-ура!" — оскал на всі зуби і хвіст, як вентилятор. Але якщо прямо скажете "ні" — то ні, ніхто нікого змушувати не збирається (без попередньої згоди, звісно)). Та зізнаймося чесно, ви всі такі класні! Як перед вами встояти, га?)Пункт №2. Обговорення
Прелюдія теж може бути приємною! Коли все не обмежується простою згодою й спробою зігратися на ходу, а виникають питання, уточнення, пропозиції та ідеї — це чарує. Як ти бачиш цього персонажа? Як ти уявляєш ці стосунки і чого від них хочеш? Як щодо розвитку? Є ідеї? Є бажання? Є щось, що ти хочеш зіграти? Світ, епоха, жанр? Давай втілимо це разом!Пункт №3. Хімія
Мабуть, цей пункт варто було б поставити першим, але це явище не завжди очевидне. Це не просто взаєморозуміння, а щось таке, що змушує кожну фразу пробігати мурашками по спині, а в голові загорятися лампочками. Та навіть не важливо, чи ви граєте в парі! Саме наявність таких людей поряд працює як каталізатор будь-яких дій. Це неймовірно, і хай інколи я можу вигоряти від завзяття, нічого страшного — пару днів хандри, тексти й просто фрази від дорогих серцю авторів, і я знову в грі! Дякую, що не даєте згаснути.Пункт №4. Проба пера
Скільки б не обговорювали, але якщо все складеться вдало, настане момент, коли треба спробувати свої сили. Ще не як пара, але вже ближче, ніж звичайні співгравці. Ні, не так — як співгравці з великими надіями одне на одного. Це має бути щось достатньо нейтральне, щоб, якщо щось піде не так, можна було б повернутися до звичайної гри без зайвих образ, але водночас достатньо цікаве, щоб увага була не лише до сюжету. Ігровий флірт, що розпалює загальну захопленість, або ж щось настільки серйозне, що може зблизити персонажів і стати основою їхніх стосунків. Для мене це важливо — це початок, зародження, яке зміцнює зв’язок. І те, як пройде цей епізод, може вирішити все.Пункт №5. Альти й варіації
Як би сильно не подобалася пара, не варто забувати, що є почуття, крім кохання. А ще більше — різні його види. Навіть якщо гра йде добре, але щось підсвідомо гризе або занадто швидко набридає, потрібно не здаватися, а обговорювати. Чого не вистачає? Чому так відбувається? Може, справа в тому, що не підходить той тип кохання, який ви обрали для персонажів, або їхня різниця? О, я обожнюю AU та кросовери, зміну полярності відносин, бо це дає шанс побачити щось нове в уже закладеній основі стосунків. Чому б не випробувати інші варіанти, якщо придумати, як поєднати бажане? Якщо хочеш щось змінити чи спробувати нове — давай пограємо!
Рівність партнерів Це більше про першоджерело. Рівність тут не соціальна чи вікова, а психологічна. Незалежно від того, чи базується вона на суперництві, чи це давні друзі дитинства – бекграунд не має значення. Але мене ніколи не захоплювали пейринги, де один персонаж поблажливо опікується іншим. У турботливих відносинах я можу бачити себе як батько, наставник чи вчитель, але не як романтичний партнер. Здається, ніби це правило діє лише для слешних пейрингів, але це не так. Я чудово ставлюся й до гетеро, якщо це сильні жінки з міцним характером і без зайвого пафосу. Або милі й добрі дівчата, які не визнають своєї слабкості, нічого не вміють, але готові грудьми кидатися в бій за інших таких же "сусликів"
Без зайвої солодкавості Це стосується і канону (мабуть, тому я не люблю яой у принципі та деякі популярні гей-пейринги на Netflix), і того, як гравець подає свого персонажа. Якщо стає надто приторно, я змиваюся так швидко, як тільки можу — чи то з перегляду, чи з гри. І це не лише про чоловічих персонажів, а й про жіночих. Відсутність солодкавості прямо пов’язана з тим, як персонажа описують у тексті: якщо пост персонажа-пари рясніє епітетами про "вишукані руки", "ніжні очі" і (особливо!) "спокусливі форми", у мене миттєво пропадає будь-яке бажання насолоджуватися хД
Захопленість гравця своїм персонажем Це більше про сам процес гри. Найбільше мене "чіпляє", коли гравець дійсно любить свого персонажа і кайфує від гри за нього. Коли він не чатує на мене на форумі, не пише виключно мені й не намагається просувати романтичну лінію в кожному пості. Дуже цінно, коли гравець активний, його цікавить сам персонаж, і йому є що сказати від його імені навіть поза парою. Це означає, що персонаж існує сам по собі, а не лише у взаєминах, і саме це робить його привабливим. Загалом, як у житті: найбільш цікаві люди — ті, що люблять себе і не будують весь світ навколо когось іншого.
Спілкування поза грою Нещодавно зрозумів, що мені важливо підтримувати зв'язок із гравцем на значущій для мене ролі не тільки у грі, а й поза форумом. У пейрингах це ще більш суттєво. Одних постів, хай навіть частих, мені мало. Кілька фраз на кшталт "круто-круто, давай ще" теж не задовольняють. Я хочу разом придумувати хедканони, обговорювати плани, сміятися з мемів і створювати нові. Саме це гарантує стабільний інтерес до пейрингу.
Спільні хедканони Випливає з попереднього пункту. Як я вже казав, мені дуже цікава вся ця суєта навколо пар. Подобається розбирати їхню динаміку, обговорювати майбутнє, уявляти, як змінюватимуться характери під впливом обставин. Усе в грі передати неможливо, як не старайся, і для мене важливий сам процес формування цього спільного бачення. Так персонажі та їхні стосунки стають цілісними і "живими".
Давайте відразу уточнимо: я рідко граю пейринги. Можу порахувати всі зіграні мною пейринги на пальцях однієї руки. І ще залишаться пальці. Під "пейрингом" я маю на увазі не романтичну імпровізацію на один епізод сумнівного змісту, а справді продуману й логічну сюжетну лінію.
1. Перевірений напарник
Бажано той, кого я добре знаю. Напарник, якому довіряю, з ким наші стилі гри давно стали сумісними. Так, бувають випадки, коли гравці раптово співпадають, і це магія. Але для мене важлива зона комфорту. Найчастіше вона досягається з тими, з ким ми граємо довго й стабільно. Стилі не дратують, темп гри співпадає — і це чудово. Я хочу дружити з напарником, з яким ми можемо вибудувати щось якісне. Я ніколи не гратиму пейринг заради самого пейрингу. Якщо партнер новий, то я волію спочатку зіграти кілька нейтральних партій, подивитися, чи зійдуться наші стилі, чи зможемо ми товаришувати. А дружба — це не "грай таке тільки зі мною". Це довіра, підтримка, партнерство. А ось драматична ревність та "слізливі" сцени — не моє.2. Менше драми, будь ласка
Для мене ідеальний пейринг необов'язково має бути канонічним, гетеро- чи слешним. Головне — логічна основа, яка обґрунтовує зв'язок між персонажами. Їх характери та історії повинні доповнювати одне одного, створюючи міцний та здоровий союз. Я не прагну емоційних мук чи безперервного страждання. Нехай персонажам буде комфортно разом серед хаосу навколо, а не через вічні розбірки та надмірну "драматизацію". Сюди ж входить надмірна ніжність і солодкість, яка, якщо партнер очікує аналогічної відповіді, часто переростає у конфлікт. Краще обійтися без цього.3. Персонажі не повинні бути створені заради пейрингу
Все має відбуватися з правильних причин. Персонаж має бути цікавим сам по собі: його історія, його характер, його мотивація. Якщо при цьому виникає логічний романтичний зв'язок — чудово. Але він не повинен бути єдиною причиною існування персонажа. Я ціную, коли персонаж має власну лінію розвитку. Коли і в напарника є своя, і ми можемо допомагати розвивати їх взаємно. Романтична лінія — це лише додатковий елемент до загального сюжету, а не його центр. Інакше я швидко втрачу інтерес.4. Без зайвих пояснень, mon amour
Якщо з напарником є "хімія", слова зайві. Ми розуміємо один одного з півслова, і коли вже в епізоді — чіпляємося за текст і моментально знаходимо відповідь у голові. Це рівень взаєморозуміння, коли не треба задавати уточнюючих питань, а текст виходить гармонійним і цілісним.5. До сцени в ліжку краще танцювати разом
Я почуваюся ніяково, коли партнер у своїх постах буквально намагається "дотягнути" мого персонажа до ліжка. Від цього хочеться втекти на інший континент. У моєму ідеальному пейрингу цього немає: все відбувається органічно, у межах спільної історії. Я не проти сюжетів за межами "прийнятого", але вони мають бути природною частиною загальної арки персонажів, а не нав'язливим підтекстом у кожному пості. Ідеально, коли романтична лінія йде паралельно основному сюжету і не стає домінуючим мотивом.
ДЯКУЄМО ЗА УЧАСТЬ!
Дякуємо, що поділилися своїми вподобаннями!
Всі нагороди були вислані учасникам. До наступної зустрічі.
You are here » Moye Misto » МИНУЛІ НОВИНИ ТА РОЗВАГИ » [розкажи місту про себе] - ми йдемо до неї разом